Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αποκλείει την αναδιάρθρωση η Λαγκάρντ

Για "πολιτική κόπωση" στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα μίλησε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, αποκλείοντας παράλληλα κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.Στο ερώτημα εάν... θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση του χρέους η υπουργός για ακόμα μια φορά απάντησε ξεκάθαρα "όχι ". Εξήγησε ότι θα πρέπει, πάση θυσία, να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στις προσπάθειες της Ελλάδας, ενώ αναγνώρισε ότι το πρόβλημα σήμερα είναι ένα είδος "πολιτικής κόπωσης" για το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί.

Στο ερώτημα εάν ο ελληνικός λαός θα πρέπει να υποφέρει ακόμη πιο πολύ για τη θεραπεία της χώρας, η υπουργός απάντησε ότι είναι απαραίτητη η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών γιατί μόνο τότε θα υπάρξει περιθώριο ανάσας με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα.

Αναφερόμενη στις ευρωπαϊκές χώρες που συναντούν σήμερα δυσκολίες η υπουργός υπογράμμισε ότι "η Πορτογαλία, η Ισπανία και πρώτη από όλες η Ελλάδα θα πρέπει να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους".

" Διότι", εξήγησε, "όταν δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με το πρόγραμμα υποστήριξης των 110 δις περιμένουμε σαν ανταπόδοση τις προσπάθειες της". Οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, πρόσθεσε, είναι διαφορετικές για κάθε χώρα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να μειώσει το έλλειμμά της, πράγμα που άλλωστε άρχισε να το πετυχαίνει με σημαντικό τρόπο, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει.

Θα πρέπει να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις που δυστυχώς δεν ξεκίνησε ακόμη και σε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και σε απελευθέρωση ορισμένων τομέων και επαγγελμάτων.

real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου