Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κατα τρισιμιση κιλα φευγουν βαρυτεροι οι τουριστες, που επισκεφτονται την Ελλαδα!

Είμαστε καλοφαγάδες και παίρνουμε στον λαιμό μας και τους τουρίστες! Οπως προκύπτει από σχετική έρευνα, όσοι έρχονται στη χώρα μας για διακοπές παίρνουν κατά μέσο όρο 3,5 κιλά, αφού πέφτουν με τα μούτρα στα σουβλάκια, τους μουσακάδες, τα ....
παστίτσια και βέβαια τα ούζα, μετά ή άνευ πάρτι.
Ωστόσο, δεν έχουμε οι Ελληνες τα πρωτεία στο «μπούκωμα» των τουριστών. Για την ακρίβεια, κατέχουμε την πέμπτη θέση στη σχετική λίστα, με τις ΗΠΑ να φιγουράρουν στην κορυφή των προορισμών που είναι «αμαρτωλοί» σε επίπεδο κιλών.

Εκεί, ο μέσος τουρίστας που περνάει δύο εβδομάδες διακοπών παίρνει τέσσερα κιλά, κυρίως εξαιτίας των τεράστιων μερίδων, τον μπουφέδων που επιτρέπουν φαγητό μέχρι σκασμού, αλλά και των πολλών πειρασμών σε επίπεδο τσιμπολογήματος, όπως ντόνατς και παγωτά. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Καραϊβική και τα all inclusive ξενοδοχεία της. Τρίτη είναι η Γαλλία με τα πατέ, τα φοντί, τα γλυκά και τα κρασιά της, ενώ μία θέση πριν από την Ελλάδα φιγουράρει η Ιταλία, με τα ζυμαρικά, τις πίτσες και τα παγωτά της.

Ο χάρτης του… λίπους των διακοπών καταρτίστηκε από τις συνεντεύξεις 2.000 Βρετανών που απάντησαν για τις διατροφικές τους συνήθειες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Οι έξι στους δέκα απάντησαν ότι κατά κανόνα παίρνουν βάρος στις διακοπές, με μέσο όρο τα 2,5 κιλά. Ωστόσο, το 25% αυτών προκύπτει ότι παίρνουν τουλάχιστον 3,5 κιλά, ενώ ένας στους είκοσι γυρίζει θρεφτάρι, αφού παίρνει πάνω από 5 κιλά.

Το 50% των ερωτηθέντων από την εταιρεία αδυνατίσματος Obesimed που έκανε την έρευνα απέδωσαν την αύξηση του βάρους τους στις μεγαλύτερες μερίδες φαγητού που καταναλώνουν στις διακοπές, ενώ το ίδιο ποσοστό έκανε λόγο και για τις πολλές ώρες καθισιού και ξάπλας. Τέσσερις στους δέκα απέδωσαν τη… συμφορά της ζυγαριάς στο αλκοόλ, με έναν στους έξι να δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να πουν «όχι» στους δεύτερους γύρους.

Οσο για το πότε διαπιστώνουν ότι πήραν κιλά, αυτό γίνεται αφού επιστρέψουν από τις διακοπές, ενώ ο ένας στους πέντε δήλωσε ότι το καταλαβαίνει βλέποντας τις φωτογραφίες των διακοπών.


Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου