Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Φοβος και Τρομος

Φέρτε αντίπαλο να τον κοντράρει…! Ο καλύτερος Παναθηναϊκός της τελευταίας δεκαετίας έκανε πλάκα απόψε απέναντι στην υποτιθέμενη πιο σκληρή έδρα του πρωταθλήματος, κερδίζοντας στο ρελαντί με 1-3.



Το τριφύλλι σε ένα παιχνίδι για σεμινάριο κατάφερε να κάνει –στην κυριολεξία- ΠΛΑΚΑ στον «Δικέφαλο του Βορρά» από τον οποίο δεν απειλήθηκε σχεδόν σε κανένα σημείο του ματς.

Το σύστημα χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στο τριφύλλι. Το τρίγωνο φωτιά Λέτο, Κουίνσι και Ζεκά έκρυψαν για ακόμη μια φορά την μπάλα με αποτέλεσμα να κάνουν όλο τον κόσμο να τρίβει τα μάτια τους από το ποδόσφαιρο που έπαιξε η κορυφαία ελληνική ομάδα!

Εμφάνιση πρωταθλητή στην Τούμπα!


Η σημερινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς ήταν εμφάνιση πρωταθλητή και έστειλε σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να έχει φτιάξει ένα τέλειο σύνολο και τους παίκτες του να παίζουν μακράν το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Το τριφύλλι με όπλα τους τη συνεχή κατοχή και την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, φαινόταν στην Τούμπα λες και έπαιζαν εντός έδρας αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να φανεί μόνο με μακρινά σουτ του Βιερίνια και με βαθιές μπαλιές οι οποίες όμως σε κανένα σημείο δεν απείλησαν τον Καπίνο ο οποίος σε ένα ακόμη ματς ήταν πραγματικά εξαιρετικός.

Οι «πράσινοι» έκαναν το 1-0 στο 33΄με τον πολύ καλό σήμερα Σίλβα Κλέιτον, με τους παίκτες του Τριφυλλιού να πανηγυρίζουν χορεύοντας «σάμπα» μέσα στην Τούμπα για χάρη του σκορερ των πράσινων. Ένα γκολ που θύμισε σε πολύ το αντίστοιχο περσινό τέρμα του Σωτήρη Νίνη στην Θεσσαλονίκη.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμη καλύτερος. Και τελείωσε το παιχνίδι από το 55' ενώ ανάγκασε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να φύγουν από την Τούμπα στο 68' λεπτό.

Στη πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε δυο τα τέρματα του. Ο Κατσουράνης κυνήγησε μια μπαλιά που φαινόταν χαμένη, έκλεψε την μπάλα από τον Σνάουτσερ μπήκε μέσα στη περιοχή και τη κατάλληλη στιγμή τη γύρισε στον Κουίνσι. Ο Γκανέζος σούταρε έξω από τη περιοχή η μπάλα βρήκε και στον Τσιρίλο αλλάζοντας πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στο Τριφύλλι.

Πλέον ο Παναθηναϊκός ήταν σε θέση οδηγού και η εμφάνιση του ήταν τόσο επιβλητική που φαινόταν ότι δεν θα μπορούσε να απειληθεί από αυτόν τον ΠΑΟΚ.

Στο 70΄ ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά τελείωσε το ματς καθώς ο Λέτο κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Χαλκιά. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση του και με έξυπνο τρόπο πέρασε τη μπάλα μέσα από το τείχος στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χαλκιά και πετυχαίνοντας το 8 του γκολ σε έξι παιχνίδια. Ένα γκολ μάλιστα με το οποίο ο Λέτο ξεπέρασε ένα ιστορικό ρεκόρ του Βαγγέλη Πανάκη το οποίο κρατούσε από το 1962-63.

Πέναλτι «μαϊμού»!
Το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ θύμισε… περσινές «καλές» εποχές. Στο 84' ο Βιτόλο έκοψε καθαρά τον Βιεϊρίνια ο οποίος τον κλότσησε αλλά ο διαιτητής από την Κρήτη έδειξε την άσπρη βούλα με τον Βιεϊρίνα να ευστοχεί και να μειώνει σε 3-1. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα καθώς εν συνεχεία οι παίκτες του Παναθηναϊκού απλά κράτησαν τη μπάλα και δεν απειλήθηκαν.

trifilistas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου