Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ και μετά τις παρελάσεις

Τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στη διάρκεια των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Ειδικότερα για το θέμα της κοινωνικής αναταραχής, που εκφράστηκε ....
με τα επεισόδια στις παρελάσεις, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία. Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την προσπάθεια για υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Με την έναρξη της νέας εβδομάδας αρχίζει για τα κυβερνητικά στελέχη ένας αγώνας δρόμου μετ' εμποδίων, καθώς στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να περάσουν κρίσιμα νομοσχέδια. Και ποια είναι αυτά: Προϋπολογισμός, Φορολογικό, Απελευθέρωση Κλειστών Επαγγελμάτων, Νέα Δανειακή Σύμβαση.

Αύριο το απόγευμα, ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για να εξηγήσει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής -τι είναι αυτή η συμφωνία που πέτυχε η Ελλάδα- και να καταγράψει αντιδράσεις. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν θα τοποθετηθούν οι βουλευτές.

Πάντως, η ΚΟ ΠΑΣΟΚ παραμένει "καζάνι που βράζει" και ο σάλος δεν έχει κοπάσει ούτε μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που επιμένουν να ζητούν από τον πρωθυπουργό να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, εννοώντας ακόμη και τη διεξαγωγή εκλογών.

Βέβαια, με τα σημερινά δεδομένα, μέχρι το Μάρτιο δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς πρέπει να περάσει από τη Βουλή, η νέα δανειακή σύμβαση. Όταν όμως συμβεί αυτό, ένα σημαντικό ποσοστό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αναμένει από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διεξαγωγή εκλογών.

Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου