Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να εξαιρέσει τα κανάλια και τους κρατικούς δημοσιογράφους από τη λαίλαπα


Από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Εφεδρεία, οφειλές και αυθαίρετα

Θα εξαιρεθούν από την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (εφεδρεία), έξι Ακόλουθοι Τύπου που θα συνταξιοδοτηθούν τον Μάρτιο του 2012 καθώς και οι οδηγοί των εταιρειών ΟΣΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την κατά ένα έτος αναστολή επιβολής φόρους 20% επί των διαφημίσεων στα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η άποψη ότι ο συγκεκριμένος νόμος πρέπει να καταργηθεί.

Το υπουργικό Συμβούλιο επιπλέον ενέκρινε την εξουσιοδότηση δικηγορικών γραφείων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο.

Αναφορικά με την υποβολή δήλωσης για αυθαίρετη κατοικία, το υπουργικό Συμβούλιο επεξέτεινε τα όρια υποβολής ως τις 28 Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ και φαρμακοποιών είπε ότι είναι άλλο πράγμα οι κοινωνικές συγκρούσεις, τις οποίες αντιλαμβανόμαστε, και άλλο οι υποδαυλιζόμενες κινητοποιήσεις.

Το μισθολόγιο των δημοσιογράφων
Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, “η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται είτε στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στην ΕΡΤ”.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης οι αμοιβές των δημοσιογράφων θα καθορίζονται από κοινές υπουργικές αποφάσεις έπειτα από διαβούλευση με τις οικείες δημοσιογραφικές Ενώσεις.

πηγή: real

Σχόλιο RYaN: Όπως καταλαβαίνετε, από εδώ και πέρα πραγματική ενημέρωση θα βρίσκετε μόνο στο ανεξάρτητα blogs. Όχι ότι μέχρι τώρα ήταν και πολύ διαφορετικά, αλλά όλο και κάποιοι έκαναν ψιλοαντίδραση και δήθεν πόλεμο. Τώρα κι αυτό πάει περίπατο. Όταν ανοίγετε την τηλεόρασή σας θα ακούτε μόνο κυβερνητική προπαγάνδα και αλλάζοντας κανάλι θα σας περιμένει και πάλι μία λίγο διαφορετική κυβερνητική προπαγάνδα που θα διαφέρει από την προηγούμενη μόνο στα λόγια και το ύφος.

Η λύση μία και μόνη: Blogs, Blogs, Blogs.

Και μη μου πείτε για blogονόμους και τα συναφή, γιατί απλά τότε θα βγάλω στον αέρα ελληνικό blog με έδρα τις Φιλιππίνες, το οποίο θα το ενημερώνω από το Μαλάουι. Κοινώς χαιρετίσματα.

http://papaioannou.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου