Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κατέστρεψαν τους ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΗΔΕΣ Έλληνες…


Είδε το φώς της δημοσιότητας έρευνα τηςKάπα Research που επιβεβαιώνει ότι βιώνουν οι Έλληνες ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ:
Ασήκωτα τα φορολογικά βάρη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων…


Αυτό που ΖΗΛΕΥΑΝ όλοι οι Ευρωπαίοι ,το ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣτων κατοικιών των Ελλήνων δηλαδή αφού στην υπόλοιπη Ε.Ε είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟ , κατάφερανΕΠΙΤΗΔΕΣ να το καταστρέψουν στα δυόμιση χρόνια που είναι κυβέρνηση το ΠΑ-ΣΟΚ …


Στην έρευνα διαπιστώνετε ξεκάθαρα ότι :

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα φορολογικά βάρη, όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος ακινήτων, για το 2012.
Ένας στους δύο δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου με τα εισοδήματα που τους έχουν απομείνει πλέον.
Ένας στους έξι καθυστερεί ήδη τις πληρωμές των δόσεων του δανείου του.Αυτά είναι τα βασικά ευρήματα…
Υπάρχουν όμως και λεπτομέρειες που κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη!!!


Το 94% (!!!)των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία, είτε επειδήέμειναν κενά τα ακίνητα που μίσθωναν, είτε γιατί έκαναν μειώσεις ενοικίων. Οι “ εγκέφαλοι” του οικονομικού επιτελείου (και της τρόικας…) κατάφεραν να ΣΚΩΤΩΣΟΥΝ την αγορά ακινήτων αφού τρεις στους τέσσερις ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι το να διαθέτει κανείς σήμερα ακίνητα για εκμίσθωση είναι ασύμφορο.
Οι συνεχείς επιβαρύνσεις και οι αυξήσεις φόρων και χαρατσιών κατάφεραν να ΝΕΚΡΩΣΕΙ η αγορά , να ΜΗΝ γίνονται αγοραπωλησίες με αποτέλεσμα να ΜΗΝ δουλεύουν δεκάδες κλάδοι και φυσικά ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ το δημόσιο φόρους από αυτή την ακινησία…
Συμβολαιογράφοι , δικηγόροι , μηχανικοί , αρχιτέκτονες , τεχνίτες όλων των κατηγοριών , έμποροι μεταφορείς κλπ κλπ εδώ και ένα χρόνο απλά ΚΆΘΟΝΤΑΙ !!!
Μειώνεται έτσι φυσικά το ΑΕΠ και ανεβαίνει το ΠΟΣΟΣΤΟ των χρεών της χώρας ώς προς το ΑΕΠ…
Τα νέα θα είναι βέβαια ακόμα χειρότερα αφού ο πρώην “ Τσάρος” της οικονομίας με το που πήγε στο άλλο υπουργείο συνεχίζει να “ σώζει” την χώρα εφευρίσκοντας κάθε τόσο νέα πιστοποιητικά που πρέπει να διαθέτει κάποιο ακίνητο για να νοικιαστεί η να πουληθεί …
Τελικά όπως πάνε τα πράγματα θα καταλήξουν οι (ΠΡΩΗΝ) νοικοκύρηδες Έλληνες να γράψουν τα όποια ακίνητα έχουν στο Υπ.Οικονομικών ΑΝ (και όποτε) αποφασισθείΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ χρεών αφού πλέον θα είναι ΑΔΥΝΑΤΟ με τους μισθούς που παίρνουν να πληρώσουν τα χαράτσια και τους φόρους.
Σύντομα θα είμαστε και εμείς μία Ευρωπαική αγορά ακινήτων , όπου πολυεθνικές θα έχουν αγοράσει ”κομμάτι ψωμί” τα ακίνητα των Ελλήνων και αυτοί θα τα ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ από αυτούς για να μένουν…

Τεράστια “ πρόοδος” !!!
Θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι οι φωστήρες που η χώρα θα πλησιάσει τον μέσο όρο της Ευρώπης στον τομέα ιδιοκτησία.
Μόνο που θα ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ένας τομέας που της οικονομίας που κάποτε είμαστεΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που διέφερε από τον Ευρωπαικό …
Είναι ΚΟΡΟΙΔΑ οι ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ Έλληνες τελικά…
Δεν έφαγαν τα ωραία τους λεφτά σε λούσα, σε ταξίδια , σε offshore , σε χαρτιά σε ποτά και ναρκωτικά…
Δεν έζησαν μία ΑΝΕΤΗ ζωή όταν μπορούσαν …
Επέμεναν στο πατροπαράδοτο “ Δικό τους Κεραμίδι”…
Να “ Αφήσουμε στα παιδιά” …
Και τώρα το όνειρο γύρισε σε ΚΕΡΑΜΙΔΑ…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου