Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κύριλλος: Ακραίο μέτρο η προφυλάκιση του Ηγούμενου Εφραίμ


«Πολύ ακραίο μέτρο» χαρακτήρισε την προφυλάκιση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να παρέμβει στην ελληνική Δικαιοσύνη και να πάρει θέση για την τελική απόφαση που θα ληφθεί για την υπόθεση του κ. Εφραίμ αλλά εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την προφυλάκιση του Γέροντα, ο οποίος όπως σημείωσε , είναι πολύ αγαπητός στην Ρωσία.

Ο κ. Σαμαράς είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει την θέση του φθάνοντας στην Μόσχα, όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti τόνισε ότι η υπόθεση του Βατοπαιδίου χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ, ότι δεν διαπιστώθηκε καμία ζημία του Δημοσίου και καμία κίνηση χρήματος, συμπληρώνοντας πως δεν υπήρξαν ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Τέλος, είχε διαβεβαιώσει την ρωσική πλευρά ότι και το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Ο Κ. Κύριλλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν.Δ ότι έχει δώσει την ευλογία του για την συγκέντρωση χρημάτων από τους Ρώσους πολίτες στις εκκλησίες ώστε μέσα από συνεργασία με την ελληνική εκκλησία να ενισχυθούν όσοι πλήττονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μάλιστα , σημείωσε πως έχει δει βίντεο και εικόνες από τα συσσίτια στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ του εξήγησε ότι οι επιπτώσεις αυτές οφείλονται στα λουκέτα στην αγορά και την ανεργία που καλπάζει πλήττοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στους παραδοσιακούς δεσμούς που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο ορθόδοξων λαών.

Share4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου