Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Νέες «βόμβες» μεγατόνων του Τόμσεν μέσω …Θεσσαλονίκης


Βόμβα από Τόμσεν μέσω …Θεσσαλονίκης: «Περισσότερα μέτρα και αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση» είπε ο επικεφαλής της τρόικας κ. Πολ Τόμσεν σε αποκλειστική συνέντευξή του στην..
ανταποκρίτρια της ΕΤ3 στο Λονδίνο.

Τα …κακά μαντάτα του κ. Τόμσεν που μας φέρνει το κρατικό κανάλι που εδρεύει στην συμπρωτεύουσα έχου συνέχεια καθώς ο επικεφαλής της τρόικα προέβλεψε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία 10ετία για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και να ξαναγίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική.

Ο κ. Τόμσεν έκρινε ότι η διαρθρωτική μεταρρύθμιση που προβλέπει το πρόγραμμα, έχει καθυστερήσει εξαιτίας «αντίστασης από προνομιούχες ομάδες», όπως αυτές των κλειστών επαγγελμάτων. «Επιπλέον, υπάρχει πρόβλημα στη διοίκηση φορολογικών υπηρεσιών την οποία θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε», ανέφερε.

Σε ερώτηση για τις κοινωνικές επιπτώσεις του προγράμματος παραδέχτηκε ότι «πρόκειται για επίπονη διαδικασία», ότι «η ανεργία στους νέους είναι απαράδεκτα υψηλή», αλλά κατά τη γνώμη του «η αιτία πρωτίστως βρίσκεται στην καθυστέρηση της μεταρρύθμισης».

Ακόμη ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν πλέον εύκολα μέτρα», αλλά ότι εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση.

Πάντως, η πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της βρετανικής κυβέρνησης Βίκυ Πράις δήλωσε στην ΕΤ3 ότι «η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα καταστεί δυνατή, μόνο με πλήρη διαγραφή του χρέους και παράλληλη χρηματοδότηση ανασύστασης της οικονομίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου