Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Λάθος του Σαμαρά η υποστήριξη του Μνημονίου


Επικριτικός απέναντι στους στόχους και τις πολιτικές του Μνημονίου ο πρώην ανταποκριτής του Der Spiegel Φέρρυ Μπατζόγλου ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του μετά το προκλητικό πρωτοσέλιδο με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη».

Δριμεία κριτική ασκεί και εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα αναγκαστεί να εφαρμόσει ένα ταχύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του Μνημονίου 2 που συνυπέγραψε. Στην συνέντευξη που δημοσιεύει η Δημοκρατία της Κυριακής ο ελληνογερμανός δημοσιογράφος επικρίνει τον Σαμαρά γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «από τη στιγμή κατά την οποία συμφωνεί με τους στόχους του Μνημονίου, κάνει μεγάλο λάθος, γιατί ουσιαστικά εγκλωβίζεται κι εκείνος μέσα στους στόχους που δεν μπορεί κανένα δημοκρατικό κράτος να τους πετύχει μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και θα αναγκαστεί σε περίπτωση που κυβερνήσει ο κ. Σαμαράς και συμφωνεί, όπως έχει πει κατ' επανάληψη, με τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει το Μνημόνιο 2, πολύ γρήγορα να πάει σε μια επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».
Με την στάση του αυτή ο Φ. Μπατζόγλου δικαιώνει απόλυτα την κριτική των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΓΓ του κινήματος Μιχάλη Γιαννάκη που μόλις πριν από λίγες μέρες επέκρινε Σαμαρά και Βενιζέλο για το συνολικό ξεπούλημα που ξεκίνησε με τον ΟΔΙΕ, το ΤΤ, την ΑΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ και το χαρτοφυλάκιο του Κράτους σε αεροδρόμια και λιμάνια…

fonaklas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου