Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ταυτόχρονη και ξαφνική αρρώστια Σαμαρά – Ράπανου θυμίζει το …ατύχημα Κεντέρης – Θάνου


Λίγες μέρες πριν την πολύ κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών μετατοπίστηκε ο αμφιβληστροειδής του πρωθυπουργού. Και λίγες ώρες μετά την ατυχή αυτή …μετατόπιση, λιποθύμησε ο υπουργός Οικονομικών που θα συμμετείχε στην ίδια Σύνοδο. Ψιτ, παίδες! «Σύμπτωσις επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωσις». Ειδικά, αν είναι τόσο χονδροειδώς σερβιρισμένη…

Αν είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και …πάθαιναν το ίδιο οι Τσίπρας και Δραγασάκης/Μηλιός/Σταθάκης, ή όποιος τελοσπάντων ήταν υπουργός Οικονομικών, φαντάζεστε τι θα είχε γίνει; Οι «Α- Ρ- Δ» των ΜΜΕπηρεασμού θα είχαν ανέβει στις …κεραίες και θα έσχιζαν ένα καλσόν/5΄, -λέμε! Τώρα, μούγκα στην στρούγκα». Γιατί; Διότι: ΣΥΡΙΖΑ προς ηλεκτρονικά ΜΜΕ, c/o Mega: «Οι συχνότητες ανήκουν στο ελληνικό κράτος και θα τις πάρουμε πίσω».
Πάντως, οι …κουτόφραγκοι και, κυρίως, τα «αμερικανάκια» μας πήρανε χαμπάρι, εμάς τους έξυπνους. Ευτυχώς, που υπάρχουν τα μπλογκ και, ευτυχέστερα, που υπάρχουν τα σχόλιά τους.
phobosktromos1
Και κάτι ακόμη που με εντυπωσίασε. Εδώ που βρίσκομαι στη Νεα Υόρκη, παίζανε όλα τα μέσα την αδιαθεσία ταυτόχρονα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών παρομοιάζωντάς την με την περίπτωση των 2 «Ολυμπιονικών» μας που πάθανε «ατύχημα» όταν ήτανε να τους κάνουν εξετάσεις. Οι δημοσιογράφοι δεν το πήρατε καν χαμπάρι αυτό*; Δεν σας πέρασε κανενός από το μυαλό ότι γίνεται για να μην πάμε στις Βρυξέλλες και τους πάρει ο διάολος; Επίσης δεν παρατηρήσατε καν ότι βγήκε η Ε.Ε. από την ΤΕΤΑΡΤΗ και είπε ότι το Ελληνικό κράτος τα τελευταία 2 έτη έκανε 70.000 ! προσλήψεις;
Κύριοι κάτι δεν πάει καθόλου – μα καθόλου – καλά με τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Αρχίζω να ανησυχώ σας πολίτης ότι παραείναι ελεγχόμενα τα πράγματα, θυμίζουν σοβιέτ. Δεν είναι δυνατόν τόσοι λίγοι άνθρωποι όσοι είναι οι Τραπεζίτες ** να ελέγχουν όλα τα μέσα και τις εφημερίδες, δεν είναι δημοκρατία αυτή και θα οδηγήσει σε πολύ άσχημες καταστάσεις, ο λαός δεν είναι βούρλο.
Να δούμε τι θα γίνει…
realmsfiction
Σε ποιά άλλη χώραο υπουργός οικονομικών, την ημέρα παραλαβής του υπουργείου του ‘αρρωσταίνει’, και διαρρέει σε εφημερίδες και κανάλια πως ήθελε άλλους συνεργάτες από αυτούς που έβαλε ο Πρωθυπουργός στο υπουργείο του, (Αρνήθηκε το υπουργείο ο Ράπανος, λόγω δυσαρέσκειας προς τον Σαμαρά και εύθραυστης υγείας – Το βιογραφικό του), και ενώ σε λίγα 24ώρα υπάρχει ΚΡΙΣΙΜΗ σύνοδος στις Βρυξέλλες, η χώρα δεν έχει υπουργό οικονομικών που θα παρουσιάσει τις θέσεις της νέας κυβέρνησης.
Αυτά τα θέματα μαζί με αυτά που αναφέρει ο phobosktromos1 παραπάνω, τα μέσα και οι δημοσιογράφοι τα ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ εντελώς για να μην αποκαλυφθεί η ΓΥΜΝΙΑ και το ΑΜΑΡΤΩΛΟ παρασκήνιο της συγκρότησης του υπουργικού συμβουλίου.
Και αν αυτά ήταν αποδεκτά κάποτε, σήμερα δεν ΜΠΟΡΕΙ να συμβαίνουν!
Το κάθε 24ώρο είναι ΚΡΙΣΙΜΟ. Ποιός επικοινωνεί για να βρει συμμάχους στα άλλα κράτη, ο αναπληρωτής του αναπληρωτή, που δεν ξέρει αν θα υπάρχει σε αυτή την καρέκλα αύριο?
Μας βομβάρδιζαν επί εβδομάδες πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, και τώρα η ΝΔ, πάει με μια ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ αντιπροσωπία να δώσει υποτίθεται την μάχη στις Βρυξέλλες. Πού είναι η ομάδα διαπραγμάτευσης που διαλαλούσε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, όταν συγκροτούσαν την κυβέρνηση?
Μια θλιβερή ‘λυκοφιλία’ που απογυμνώθηκε πολύ γρήγορα μπροστά στην σοβαρότητα των γεγονότων που καλείται να αντιμετωπίσει.
———————————–
* «Οι δημοσιογράφοι δεν το πήρατε καν χαμπάρι αυτό;»
ΣΥΡΙΖΑ προς ηλεκτρονικά ΜΜΕ, c/o Mega: «Οι συχνότητες ανήκουν στο ελληνικό κράτος»
Η διαχείριση της πληροφορίας στις μέρες μας είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση. Γιατί η Εξουσία επιβάλλει και διασφαλίζει την ηγεμονία της μέσω της κατευθυνόμενης πληροφόρησης.
Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σήμερα στην πολιτική της επικοινωνίας, αναφερόμαστε οπωσδήποτε στην ανάγκη ελεύθερου διαλόγου και στην απαίτηση για δημοκρατία.

Παλαιότερα ο Τύπος λειτουργούσε ως «τέταρτη εξουσία», ελέγχοντας την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία.
Όχι πια.
Σήμερα η σχέση Μ. Μ. Ε και Πολιτικής μετατράπηκε εν πολλοίς
σε σχέση διαπλοκής μεγάλων πολιτικών συμφερόντων και ΜΜΕ.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι ιδιοκτήτες Μ. Μ. Ε,
που «κατευθύνουν» την κοινή γνώμη,
είναι επίσης εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές και τραπεζίτες..
Όπως δεν είναι τυχαίο πως η συντριπτική πλειοψηφία των Μ. Μ. Ε
βρίσκεται στα χέρια ελάχιστων μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ο δικομματισμός έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό.
Οι νέοι Βαρόνοι των media δεν περιορίζονται πια σε ένα κανάλι,
ένα ραδιόφωνο ή εκδοτικό συγκρότημα
αλλά επεκτείνονται αδίστακτα παντού, στήνοντας groups εταιρειών στα Βαλκάνια
και αξιοποιώντας την προνομιακή τους μεταχείριση από την Κυβέρνηση
για περαιτέρω μπίζνες.Ταυτοχρόνως έχουν μπει στο παιχνίδι και οι ξένες πολυεθνικές ,
ως νέοι πραίτορες των συχνοτήτων, προσδιορίζοντας εντέλει ακόμη και τι είδους τηλεόραση θα βλέπει ο Έλληνας, με συχνότητες
οι οποίες αποτελούν
- σημειωτέον-
δημόσιο αγαθό και προσδιορίζουν προφανώς δημόσιο χώρο..Read more…** «Δεν είναι δυνατόν τόσοι λίγοι άνθρωποι όσοι είναι οι Τραπεζίτες να ελέγχουν όλα τα μέσα και τις εφημερίδες ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
«Πτωχοτραπεζοκρατία»- by Βαρουφάκης
http://gkdata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου