Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Νέα παράταση ως 22/10 για την κατάργηση των ΔΟΥ


Τρίτη παράταση πήρε η κατάργηση-συγχώνευση 49 εφοριών σε όλη την Ελλάδα, διαδικασία που σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και στη συνέχεια μετατέθηκε για τις 8 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε στο Patrisnews.com στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε νέα παράταση μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στη μετεγκατάσταση των αρχείων και του προσωπικού των εφοριών που κλείνουν.

Θυμίζουμε πως σε ό,τι αφορά τον νομό Ηλείας, έχει προαναγγελθεί η κατάργηση της ΔΟΥ Κρεστένων και η συγχώνευσή της με τη ΔΟΥ Πύργου. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει την αντίδραση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής καθώς και την αντίθεση του δημάρχου Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, κ. Σάκη Μπαλιούκου, η οποία έχει διαβιβαστεί επίσημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε στο Patrisnews.com αιρετό στέλεχος του δήμου, «η κατάργηση της ΔΟΥ Κρεστένων είναι πλήγμα για τους κατοίκους, καθώς από πέρυσι έχει καταργηθεί η ΔΟΥ Ανδρίτσαινας. Ειδικά οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών του δήμου, για μια απλή φορολογική υπόθεση πρέπει να διανύσουν 60-80 χλμ ως τον Πύργο».

patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου