Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα αντίδρασης από το Ηράκλειο - Τρανό όχι στα αντιλαϊκά μέτρα


Μήνυμα ανατροπής των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση υπό τις υποδείξεις της Τροϊκας στέλνει σήμερα το Ηράκλειο όπου πραγματοποιείται συλλαλητήριο αντίδρασης στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων...
Στην πλατεία Ελευθερίας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς εκπρόσωποι φορέων και σωματείων (ΕΚΗ, ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι κλπ) καθώς απλοί πολίτες με το Εργατικό Κέντρο - που διοργανώνει την κινητοποίηση - να απευθύνει κάλεσμα χαρακτηρίζοντας την συμμετοχή απαραίτητη για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εξαθλιώνουν την κοινωνία και βουλιάζουν σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.

Η σημερινή κινητοποίηση συνοδεύεται απο μουσική συναυλία με τη συμμετοχή κρητικών καλλιτεχνών και συγκεκριμένα: Το κάλεσμα της φύσης (Κ. Μουδάτσος, Μ.Ξυδάκης κ.α), οι ΠΕΤΡΙΤΕΣ (Βασίλης Ξυλούρης, Κ.Σκουλάς, Κ.Μαρκάκης, Βαγγέλης Σκουλάς, Γ.Λουκάκης, Κ.Καλέργης, Ν.Ξυλούρης–Γκράς), ο Γιάννης Κασσωτάκης, ο Νίκος Λιανέρης, ο Γιώργος Βρέντζος, ο Μιχάλης Κακέπης και ο Σήφης Γαρεφαλλάκης κ.α.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στους υπόλοιπους νομούς του νησιού.



Αστυνομικά μέτρα

Τόσο στο Ηράκλειο όσο και στους υπόλοιπους νομούς του νησιού όπου πραγματοποιούνται αντίστοιχες κινητοποιήσεις τα αστυνομικά μέτρα χαρακτηρίζονται δρακόντεια.

Το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται στους δρόμους δίπλα αλλά και γύρω από το συγκεντρωμένο κόσμο. Ειδικές δυνάμεις, εποχούμενες και πεζές ομάδες, ένστολοι αλλά και άνδρες με πολιτικά θα βρίσκονται δίπλα στους διαδηλωτές ενώ από το άγρυπνο μάτι της ΕΛΑΣ δεν πρόκειται να φύγουν και τα δύο προξενεία της Γερμανίας που βρίσκονται στο νησί, το ένα στα Χανιά και το άλλο στο Ηράκλειο. Και στις δύο περιπτώσεις ισχυρές δυνάμεις θα φυλάνε τα γραφεία έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

prismanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου